Vítejte na novém webu

25.11.2022, Hana Svobodová

Ráda bych Vás přivítala na velmi dlouho připravovaném webu. Měli jsme vizi funkčního webu současné doby. Chtěli jsme Vám i výboru ulehčit úkony a více se Vám přiblížit. Na webu ještě bude hodně práce, ale už ho musíme spustit. Jdeme na to!

Vítám Vás na novém webu, 

najdete zde informace, které byly na starém webu, ale v modernějším kabátku a se spoustu věcí navíc. Nově máme členskou sekci a po přihlášení můžete online žádat o krycí listy, vkládat nové informace o vaší chovatelské stanici, chovné feně nebo psovi, zveřejňovat plánované vrhy a inzerovat.

Pokud si web prohlížíte na mobilním zařízení, doporučujeme ho otočit na šířku.

Pro první přihlášení zadejte Váš email, který evidujeme v klubové matrice a klikněte na "ZAPOMENUTÉ HESLO". Do emailu obdržíte heslo a můžete se přihlásit. Heslo si pak můžete změnit. Pokud Váš email není v databázi, kontaktujte matrikářku klubu Hanu Svobodovou na ekonom@ohar.cz.

Po prvním přihlášení budete vyzváni k odsouhlasení GDPR. 

Poté doporučujeme zobrazit si profil člena a zaktualizovat informace o Vaší osobě. Prosím o kontrolu data narození a adresy. Pokud jste rozhodčí pro výkon psa, žádáme Vás o označení zkoušek, které posuzujete. 

Následně si připárujte psy ve Vašem vlastnictví, případně chovatelskou stanici. Můžete si vytvořit "Kartu člena" a vybrat jaké informace zde chcete mít veřejné. Kartu člena doporučujeme zejména majitelům více chovných psů. V případě, že máte fenu nebo psa ve spolumajitelství, fenu/psa si připáruje jen ten  majitel, který bude vyřizovat veškerou agendu. 

Každý pes i fena mají nově své "Karty psa". Informace jsme doplnili pouze u chovných psů dle stavu na starém webu. V případě, že máte chovnou fenu nebo psa, aktualizujte si prosím jejich informace přes "DOPLNĚNÍ DAT". K žádosti o doplnění dat je nutné připojit i příslušné dokumenty potvrzující pravost zadávané informace. Dokument je nutné kvalitně a čitelně oskenovat či vyfotit. Prosím, mějte ze začátku po spuštění webu strpení s vyřizováním žádostí.  

Nově lze žádat o krycí listy pouze online. Krycí list neplaťte předem - po zadání žádosti o krycí list Vám do emailu přijdou pokyny k platbě s variabilním symbolem. Po spárování platby bude žádost odeslána poradci chovu a ten ji následně schválí a zašle na vaši adresu. 

Upozorňujeme členy, že nadále platí povinnost žádat o krycí list minimálně měsíc před plánovaným krytím – poradci chovu svou činnost vykonávají ve svém volném čase a nejsou k dispozici online.

Do osmi dnů po krytí nahrajete podepsaný krycí list a vyplníte informace o krytí. Už nemusíte nic zasílat poštou poradci chovu.

Po narození vrhu ohlásíte vrh vyplněním "HLÁŠENÍ VRHU" opět v členské sekci. Tím si zároveň vygenerujete i Přihlášku vrhu pro plemennou knihu, které máte povinnost odeslat do 4 týdnů věku štěňat. Předejdete tak chybám ze strany plemenné knihy při přepisu jmen štěňat a klub získá informaci o narození vrhu. U všech těchto třech kroků zároveň volíte možnost zobrazení ve veřejném přehledu vrhů na webu klubu. Přesný popis těchto kroků najdete ve zvláštním článku. 

Prosím, mějte pochopení pro některé nedostatky, které můžou vzniknout. Na webu jsme pracovali dlouho, přesto jsem si jistá, že jsme nemohli dokonale promyslet veškeré situace, které mohou nastat a něco budeme muset řešit a vylepšit. Dejte nám prosím vědět, pokud něco nebude fungovat nebo někde najdete nějakou chybu na email redakce@ohar.cz. Předtím ještě mrkněte do ČASTO POKLÁDANÉ DOTAZY

Doufám, že nové prostředí webu se Vám bude líbit a těšíme se na reakce. 

Ráda bych poděkovala za pomoc konkrétním lidem, se kterými jsem web mohla dotáhnout. Pomáhali mi vkládat data, zkoušet jeho funkci, opravovat texty, aktualizovat informace a spoustu dalšího. Děkuji Aničce Veselíkové, Michalovi Cermanovi, Ivaně Růžičkové, Lucii Svobodové, Michalovi Koupelkovi a Radce Ročkové.

Design webu nám navrhnul Tomáš Kopečný a web zrealizoval Tomáš Macek. 

Byla to dřina. Snad vše bude fungovat, jak jsem si představovala a bude tak ulehčena práce především poradcům chovu a zkvalitní služby členům klubu.

Hanka Svobodová


DALŠÍ ČLÁNKY V TÉTO KATEGORII

28.3.2024
DŮLEŽITÉ - ZMĚNY PODMÍNEK CHOVNOSTI U VŠECH PLEMEN

17.3.2024
Pozvánka - Memoriál MVDr. Fr. Šimka - KPZ

15.3.2024
Pozvánka - Mezinárodní Field Trialy

12.3.2024
Pozvánka - Klubová výstava Červený Hrádek

12.3.2024
Pozvánka - Klubové zkoušky vloh