Pozvánka - NFT Mimoň

18.6.2024, Anna Veselíková

Zveme Vás na tradiční NFT pořádaný den před výstavou v Zákupech!

Přihlašování na NFT Mimoň

Propozice a online formulář pro přihlašování naleznete v plánu akcí zde. Uzávěrka je 27.7. a počet míst je omezen, proto s přihlášením neváhejte! 

Na NFT jsou letos vypisovány následující kategorie:

NFT letní - solo

NFT podzimní (s přinášením zvěře) - solo

Derby solo

 

Jaký je mezi kategoriemi rozdíl? 

NFT letní - soutěž v polní práci pro dospělé psy. Hodnotí se především systém, styl a celková kvalita práce před výstřelem

NFT podzimní (s přinášením zvěře) - soutěž zaměřená na použití psa při lovu. Hodnotí se lovecká chytrost, systém a celková kvalita práce v poli. Na styl se klade menší důraz. Aby pes obstál, musí prokázat přinášení pernaté zvěře. 

Derby - soutěž v polní práci pro mladé psy. Hodnotí se chuť k práci, systém, styl a celková kvalita práce před výstřelem. Drobné výcvikové chyby jsou tolerovány. Na této soutěži nemůže být zadán titul CACT.

 

Kam mám přihlásit svého psa? 

Pokud můj pes předvádí daleké hledání, ve výborném stylu plemene, dobře pracuje s větrem, vystavuje a je klidný po vzlétnutí či vyběhnutí zvěře, přihlásím ho do kategorie "NFT letní".

Pokud můj pes hledá prostorně, ale spíše v loveckém stylu, vystavuje, je klidný po vzlétnutí či vyběhnutí zvěře a zároveň zvládne aport pernaté, přihlásím ho do kategorie "NFT podzimní". 

Pokud je můj pes mladý (do 3 let), hledá s chutí a prostorně, ale někdy není zcela klidný či ne zcela poslušný, protože jeho chuť a lovecká vášeň zvítězí nad píšťalkou majitele, přihlásím ho do kategorie "Derby". 

Psa můžete přihlásit pouze do jedné kategorie

 

Těšíme se na Vaši účast!


DALŠÍ ČLÁNKY V TÉTO KATEGORII

18.6.2024
Pozvánka - MVČ

18.6.2024
Informace pro členy

10.6.2024
Informace - Klubová výstava Náměšť na Hané

31.5.2024
Pozvánka - Sdružená výstava Zákupy

20.5.2024
Výsledky - Nominační soutěž MRK 10.-12. 5. 2024